ANALIZA VODE

VODA NIJE SAMO 
H2O

Samo oko 4% pitke vode koja se konzumira u Njemačkoj po osobi dnevno je zapravo pijena ili apsorbirana kroz prehranu. Preostala količina se koristi za tuširanje, pranje, ispiranje i mnoge druge svrhe.

Ono što osoba dobiva dobro, instalacije, aparati i sustavi grijanja možda neće okusiti. Koliko je pitka voda kompatibilna za pojedinačnu primjenu ovisi o njenom sastavu.

Samo toliko: Sastojci pitke vode raspodijeljene u Njemačkoj jednako su raznoliki kao i sama zemlja.

Da bi se voda pripremila prema svojoj namjeni, neophodna je profesionalna analiza. Nudimo vam potrebne alate.

ANALIZIRA 
SE KUŠANJE.

JUDO nudi razne uređaje za analizu vode. U našem asortimanu su  kompleti za tvrdoću, nitratni štapići, pribor za vodu i klor, pH testovi, uređaji za određivanje ukupnog broja klica i razni džepni testeri,set za analizu i alati analize.

Primjer grijanja vode

Neobrađena voda za piće nije uvijek lako upotrebljiva za grijanje- tvrda voda(kamenac u vodi). Planiranje sustava za zagrijavanje tople vode prema DIN EN 12828 uvijek zahtijeva analizu pitke vode koja je planirana za korištenje kao voda za grijanje.

Uredba o pitkoj vodi ne poznaje granične vrijednosti tvrdoće vode. Međutim, VDI 2035, stranica 1, uspoređuje standardne vrijednosti za karbonatnu tvrdoću s četiri skupine kotlova, koje se ocjenjuju prema njihovoj snazi ​​u kW. Radi jednostavnosti, referentne vrijednosti temelje se na ukupnoj tvrdoći u mol / m3.

Povjerenje je dobro - kontrola je bolja

Za svaku komponentu sustava grijanja, sva predviđena svojstva moraju biti ispunjena i dokumentirana operateru sustava najkasnije na početku normalnog rada. Međutim, stanje vode za grijanje koje povezuje sve komponente je prečesto svedeno na kontrolu razine. Mnoga oštećenja sustava grijanja mogu se u potpunosti izbjeći, ali barem rano otkriti, jednostavnim mjernim metodama.1 mm kamenca u cijevima za grijanje= 10 % skuplje grijanje!!!

Jednostavna i sigurna - tehnologija za analizu od JUDO-a

KLIKNITE NA SLIKU ZA VIŠE O PROIZVODU ZA JUDO ANALIZU VODE !!!