Uvjeti prodaje

USLUGA SERVISA DOSTUPNA JE ISKLJUČIVO ZA PROIZVODE KUPLJENE U VERNON d.o.o. 

NARUČIVANJE

Proizvodi se naručuju putem košarice i neopozivi su. Ako prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti naručene proizvode, o tome ćete obavijestiti kupca e-mailom i/ili telefonom da dogovorite nove termine isporuke ili povrat novca ukoliko je proizvod plaćen.

UVJETI DOSTAVE

Naručena roba dostavlja se ispred kuće, zgrade ... Na proizvodu u WEB SHOP-u navedeno je ako je dostava za besplatni proizvod. Za proizvode koji nemaju navedenu besplatnu dostavu, ista se plaća 7,50 EURA (UKOLIKO NIJE DRUGAČIJE NAVEDENO U WEB TRGOVINI NA SAMOM OPISU PROIZVODA - ZA DOSTAVU US SLOVENIJU BIRAJTE DOSTAVA SLOVENIJA, DA DOSTAVU U OSTALE DRŽAVE EU BIRAJTE INO DOSTAVU ), a taj se iznos dodaje na predujam. Robu dostavljamo na područje cijele Hrvatske (ako nije drugačije naznačeno u web shop-u u opisu proizvoda). Proizvodi se šalju putem DPD-a ili druge ovlaštene prijevozničke tvrtke.

Dostava proizvoda vrši se isključivo na području Hrvatske prema navedenim uvjetima u web shop-u.

dostava je besplatna za kupnju proizvoda u vrijednosti iznad 200,00 EURA- samo za Republiku Hrvatsku UKOLIKO NIJE DRUGAČIJE NAVEDENO U WEB TRGOVINI NA SAMOM OPISU PROIZVODA.

Dostava za druga područja posebno se plaća i kupuje se isključivo po zatraženoj ponudi.

Rok isporuke je unutar 4 radna dana ako nije drugačije navedeno uz proizvod na našem WEB SHOP-u. Rok isporuke računa je od trenutka primio uplatu naručene robe na naš žiro račun ili kada transakcija putem kreditne kartice bude autorizirana i odobrena.

Oslobađanje od odgovornosti

Prodavatelj se trudi osigurati usklađenu i ažurnost podataka objavljenih na internetskim stranicama http://www.vernon.hr Unato.č tome mogu se karakteristike proizvoda, njihovo stanje na skladištu i cijena se mijenja tako brzo da Prodavatelj ne uspije u vrijeme ažuriranja podataka na internetskim stranicama . U tom slučaju Prodavatelj će kupiti u najkraćem mogućem vremenskom razdoblju obavijestiti o promjeni i omogućiti mu opoziv narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda.

 

REKLAMACIJE I POVRAT ROBE

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koji je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.
VERNON doo preporučuje svojim kupcima:

Ako je ambalaža vidno oštećena, nemojte preuzimati proizvod od dostavljača, obratite pozornost na oštećenu ambalažu, NE PREUZIMAJTE PROIZVOD i zatražite da vratite proizvod Vernon doo te nas obavijestite o nepreuzimanju paketa na info@vernon.hr ili 09123000311, jer se u suprotnosti smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koji je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.
VERNON preporučuje svojim kupcima:

Ako  je oštećena ambalaža, nemojte preuzimati proizvod, obratite pažnju na oštećenje i tražite da vratite proizvođače pošiljatelja ambalaže, jer se u suprotnosti smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom.
- Ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećenje jer je oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda (postoci u tablici).
- Pažljivo pogledajte karakteristike proizvoda koji su navedeni na internetskoj stranici Vernon doo prilikom izbora proizvoda (za detalje i nejasnoće kontaktirajte putem telefona 0912300311)
- Pregledajte proizvod prije prve upotrebe, ako postoje vidljiva oštećenja (npr. Slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili krivog skladišta) što prije obavijesti Vernon doo i vratite proizvod bez da ste ga koristili, jer svako daljinsko upravljanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.
- Ako pak proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i funkcionalnost (npr. Aktivirajte - upalite uređaj na struju) i ako niste zadovoljni proizvodom, možete ga vratiti, ali nemojte koristiti proizvod, njime rukovati, jer svako daljinsko upravljanje proizvodnjom upravlja vrijednostima proizvoda (npr. montiranje i puštanje vode kroz Judo filtere, stavljanje voća u sokovnike i blendere i sl.)
- Rukovanjem/korištenjem proizvoda smatra se primjerice za blender/sokovnik stavljanje voća i sl. u uređaj. Rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda Vernon doo će postupati prema navedenim postocima za smanjenje vrijednosti proizvoda.
- Vernon doo obavještava kupce o specifičnim svojstvima pojedinih proizvoda kao što su: sokovnici, blenderi, dehidratori ionizatori i nano proizvodi za koje zbog njihovih karakteristika nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom, npr.Montiranja-stavljanja u funkciju- prskanja i nanošenja.Iz tog razloga Vernon doo neće biti u mogućnosti izvršiti povrat kupoprodajnih cijena (u cjelini ili djelomično) za ove proizvode u slučaju kada je za povratak naveden razlog: provjera funkcionalnosti jer sama provjera funkcionalnosti umanjuje vrijednost proizvoda i stanje proizvoda nepovratno se mijenja.
-Vernon doo preporučuje kupcima da proizvode za koje je potrebno montirati-pustiti u rad obavezno kontaktirati ovlašteni servis jer će bez toga svaki neovlašteno montiran-pušten u rad proizvoda spadati u kategoriju oštećenog proizvoda.
- Vernon doo utvrđuje uvjete povrata - postotke iznosa povrata kupaca uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

1. Postotak umanjenja iznosa povrata s obzirom na stanje originalne ambalaže vraćenog proizvoda:

  STANJE ambalaže i postotak umanjenja vrijednosti vraćenog proizvoda
Mali Kućanski aparati Neoštećena ambalaža 0% Oštećena ambalaža 10% Bez originalne ambalaže 20%
Ostali proizvodi Ovisi o procijenjenom ovlaštenom servisu ili prodavatelju.

2. Postotak umanjenja iznosa povrata s obzirom na stanje vraćenog proizvoda:

  Stanje proizvoda

a) Mali kućanski aparati

Proizvod originalno zapakiran: 0%

Proizvod nije korišten tj. koristi se isključivo za provjeru funkcionalnosti - SAMO UPALJEN - NE KRISTITI UBACIVANJEM NAMIRNICA : 0% (ovisno o stanju ambalaže)

Proizvod koji se koristi/oštećen: Ovisno o procijenjenoj šteti od strane prodavatelja/službenog servisa

Ostali proizvodi: Ovisi o procijenjenom službenom servisu ili prodavatelju.

Pravo na odustajanje od ugovora ne odnosi se na ove slučajeve

  • ugovori o isporuci robe koja proizvodno nije predodređena i čija je proizvodnja pretežno pripisana potrošačkom izboru ili označavanju ili ako je takva roba jasno proizvedena na osobni zahtjev potrošača.
  • ugovori o isporuci robe koja je prilagođena i izrađena prema mjeri na zahtjev kupca robe za kupcu.

Povrat robe koja je proizvedena i/ili naručena od dobavljača po narudžbi kupca određenih karakteristika (veličina, boje i sl.) A koja je isporučena kupcu u ispravnom stanju NIJE MOGUĆ. (odnosi se na program JUDO, program Santos i Zumex)

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Vernon doo ima pravo umanjiti iznos od uplaćenog iznosa za iznos izravnih troškova povrata proizvoda. Vernon doo je odgovor za materijalne nedostatke proizvoda koji se prodaju na svojoj stranici u skladu s pozitivnim propisima i posebnom Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvaren iznos povrata kupca bit će primiti u roku od 10 dana putem pošte ili elektroničkom poštom. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odražen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupca o prihvaćanju povrata. 

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva i ti slučajevi navedeni su u ovom tekstu.
Cjelovite informacije vezane uz pravo kupnje na jednostrani raskid ugovora možete proći na ovom linku: Zakon o zaštiti potrošača

Link za preuzimanje: Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora-VERNON.pdf

Pisani prigovor, Odgovor, Obavijesti
Svojom reklamom možete nam se javiti na Naš kontakt telefon 091 2300311 ILI 091 2300312 i obavezno pismeno na mail info@vernon.hr

Prilikom reklamiranja proizvoda molimo vas da nam javite broj narudžbe ili broj računa pod kojim je naručen/kupljen reklamni proizvod.

<s