ZAŠTITA PROTIV CURENJA VODE

Visoka plima u dnevnoj sobi-
niska plima u kućnom proračunu

Šteta od vode uvijek je iznenađenje. Budući da su znakovi trošenja na cijevnom sustavu nevidljivi: pitting, korozija ili smrzavanje na cijevima nezapaženo. Osim toga, relativno je uobičajeno da su neprikladni materijali instalirani zajedno ili sastav vode potiče brzo trošenje. Ti problemi postaju vidljivi tek kad je prekasno - a stan je pod vodom. Teško je procijeniti posljedične troškove oštećenja vode.

Usput, jeste li znali da vaše osiguranje ne plaća ni peni za oštećenje vode ako ste bili izvan kuće više od 72 sata i niste isključili vodu.


Prolazak vode je češće nego što se očekivalo,a šteta velika!

Voda iz slavine - uzrok oštećenja

To se događa mnogo češće nego što mislite. A ipak dolazi svaki put neočekivano. Štete u zgradama uzrokovane curenjem ili lomovima u dovodnim vodovima najčešći su uzrok oštećenja u stambenim zgradama. Samo u 2014. godini to se dogodilo oko 1,16 milijuna puta *. To je više slučajeva od oluje, tuče, požara i elementarne štete zajedno.

  • Potražuje domaće izravne poslovne police osiguranja kućanstava tvrtki članica GDV-a.

Puknuće cijevi ne košta samo živce

Poplavljena kuća je jedna noćna mora. Šteta na zgradi i namještaju ubrzano ulazi u tisuće. Čak i unutar 24 sata, može doći do stvaranja plijesni zbog vlage. To nije samo neugodno, nego i štetno za zdravlje. A dugoročno znači i velike probleme i visoke troškove. Nezamislivo kada dođe do oštećenja vodom dok ste odsutni dan ili više!

Osim sušenja i potrebnog popravka, morate se pobrinuti što je brže moguće kako bi se osigurala zamjena štete. I to nije uvijek lako.

Najbolja šteta od vode je ona koja se nikada ne događa

Nikada više nećete dobiti natrag ono što izgubite ako oštetite vodu. Na primjer vrijeme koje provodite s čišćenjem, čišćenjem i organiziranjem. Tu su i osobne stvari koje ne mogu zamijeniti nikakvo osiguranje svijeta: suvenirnica, slike, domaća izrada. Da ne spominjem stres i živčani stres.

Ukratko, čak i najbolje popravljeno vodeno oštećenje je gore nego ono koje izbjegavate.

S zaštitom od propuštanja
ste sigurni

Koliko god je šteta od vode štetna, tako ih je lako izbjeći. S kvalitetnom opremom za zaštitu od propuštanja od JUDO-a. Pouzdani linijski monitori prate protok vode prema različitim kriterijima. Ako je jedna od postavljenih graničnih vrijednosti premašena, oni blokiraju liniju. Na primjer, ako se iznenada uzme previše vode. Ili ako voda stalno teče predugo.

Umirujuće, zar ne?

Prije malih gubitaka vode zbrajaju se

Neki gubici vode mogu se prepoznati samo pri obračunu. Na primjer, cisterna koja curi nezapaženo može otpadati do 90 m 3 vode godišnje. To je oko 400 eura. Zaštita od curenja od JUDO-a sprječava takve gubitke vode. On također kontrolira trajanje izvlačenja vode i zaključava crtu kada je granica premašena.

Prekidi cijevi se ne mogu uvijek izbjeći

Zaštita od curenja od JUDO-a stalno prati potrošnju vode i mjeri maksimalni protok, količinu vode od početka ekstrakcije i vrijeme protjecanja. Ako se jedna od tri postavljene granične vrijednosti prekorači, sustav zaštite od propuštanja isključuje dotok i ukazuje na razlog blokade.

Lijep odmor - način odmora

JUDO elementi za zaštitu od curenja imaju programabilni način odmora. Nakon 72 sata bez uklanjanja vode, automatski će se aktivirati. Ovaj način omogućuje vam da postavite još strože granice tako da vaš dom bude dobro zaštićen tijekom odsutnosti.

Dodatno osiguranje: Senzori propuštanja

I ZEWA-WASSERSTOP, ZEWA PLUS i sustavi za omekšavanje i-soft serije tvrtke JUDO omogućuju spajanje do deset senzora propuštanja. Ove sonde detektiraju vlagu na podu i, u slučaju pada, uzrokuju isključivanje vodova. Na taj način pojedine prostorije mogu biti posebno zaštićene.

Propuštanje kao zaštita:
trebali biste ga imati prije nego što Vam zatreba

Zaštita od curenja je koristan dodatak svakom rješenju za tretman vode u kućama od jedne do dvije obitelji. Zato nudimo brojne opcije i kombinacije. Od samostalnih rješenja preko sustava za kombiniranje s zaštitnim filterima do značajki naših PREMIUM-LINE sustava omekšavanja vode.

I JUDO i-soft sigurno i i-soft plus imaju ugrađenu zaštitu od curenja. U potpuno automatiziranim sustavima za omekšavanje vode, može se čak postaviti i kontrolirati daljinski putem pametnog telefona.

Zaštita od curenja vode od JUDO-a

Različiti sustavi, jedan cilj

Uređaji za zaštitu od propuštanja dostupni su u različitim oblicima i izvedbama. Sustavi za omekšavanje vode JUDO i-soft safe i i-soft plus, kao i JUDO i-balans za fizičku zaštitu od vapna su standardni na brodu. Zaštitni filteri PREMIUM-LINE i PERFORMANCE-LINE mogu se kombinirati s PRO-SAFE ili ECO-SAFE sustavima zaštite od propuštanja. A ako tražite samostalno rješenje - sa ZEWA PLUS ili ZEWA-WASSERSTOPOM na sigurnom ste mjestu.

Najbolja šteta od vode je ona koja se nikada ne događa.

Zaštita od curenja dostupna klikom na sliku ispod!!!