PUNJENJE GRIJANJA

Kako ispuniti standarde.
I najveći zahtjevi.

Proizvođači tehnologije grijanja postigli su veliki napredak posljednjih godina. Kondenzacijski kotlovi, pumpe i izmjenjivači topline rade sve učinkovitije. Nažalost, moderna performansi čuda postaju sve osjetljivija koliko se radi o kvaliteti vode za punjenje.

To znači za grijanje inženjera i instalatera da se moraju intenzivno baviti temom punjenja grijanja. U početku su odrednice proizvođača grijanja odlučne. Mnogi sada propisuju demineraliziranu vodu - što znači da nema potrebe za daljnjom usporedbom procesa za inženjer grijanja. Osim toga, tretman grijanja vode reguliran je VDI smjernicom 2035. Sukladno tome, moguća je i slanost i vožnja s niskom soli. Obje metode imaju svoje prednosti i nedostatke.
Desalinizacija (niska sol)

U desalinizaciji, sve otopljene soli potpuno se uklanjaju iz vode. Vodljivost se smanjuje.
Prednosti postupka:

    Vjerojatnost korozije smanjuje se s vodljivosti.
    Mali rizik od mikrobnih napada.

Omekšavanje (slano)

Kada se omekšava voda, samo se uklanjaju kalcijev i magnezij samo tvrdoća. Preostale soli ostaju u vodi; vodljivost ostaje nepromijenjena.
Prednosti postupka:

    Jeftin i jednostavan za obavljanje postupka.
    PH u vodi za zagrijavanje regulira se do određene mjere.
    Ponovno punjenje vode ili male količine sirove vode moguće je.

Nedostatak postupka:

    Tijekom zagrijavanja, može se pojaviti tzv. Samo-alkalizacija. Voda ispušta CO2 i oblikuje jako alkalni natrijev karbonat. Tako pH može brzo prijeći granicu od 8,5 - veliki problem za aluminijske materijale.

Punjenje i nadopunjavanje sustava grijanja tople vode klikni na slike za više o proizvodu!

KAKO ISPUNITI STANDARDE.
I NAJVIŠE STANDARDE.

U tehnologiji grijanja, proizvođači su posljednjih godina postigli veliki napredak. Kondenzacijski kotlovi, pumpe i izmjenjivači topline djeluju sve učinkovitije. Nažalost, moderna čuda za performanse postaju sve osjetljivija što se tiče kvalitete vode za punjenje.

To za inženjere i instalatere za grijanje znači da se moraju intenzivno baviti temom punjenja grijanjem. U početku su specifikacije proizvođača grijanja presudne. Mnogi sada propisuju demineraliziranu vodu - što znači da nema potrebe za daljnjom usporedbom procesa za inženjera grijanja. Pored toga, pročišćavanje vode za grijanje regulirano je VDI smjernicom 2035. U skladu s tim, moguća je i slana i vožnja sa malo soli. Obje metode imaju svoje prednosti i nedostatke.

Osušivanje (malo soli)

Desalinizacijom se sve otopljene soli potpuno uklanjaju iz vode. Vodljivost se smanjuje.

Prednosti postupka:

  • Vjerojatnost korozije smanjuje se s vodljivošću.
  • Mali rizik od napada mikroba.

Omekšavanje (slano)

Prilikom omekšavanja vode uklanjaju se samo tvrdoća kalcij i magnezij. Preostale soli ostaju u vodi; vodljivost ostaje nepromijenjena.

Prednosti postupka:

  • Jeftin i jednostavan za izvođenje postupak.
  • PH vrijednosti vode za grijanje u određenoj mjeri se regulira.
  • Moguće je punjenje vode teilenthärtem ili male količine sirove vode.

Nedostatak postupka:

  • Tijekom zagrijavanja može doći do takozvane samokalkalizacije. Voda oslobađa CO₂ i tvori jako alkalni natrijev karbonat. Dakle, pH brzo može prijeći granicu od 8,5 - veliki problem za aluminijske materijale.

Punjenje i nadopunjavanje sustava grijanja s toplom vodom