DOZIRNE PUMPE ZA VODU

DOZIRANJE
SE ODNOSI NA POPRAVAK

Voda nije samo H2O. Naša pitka voda sadrži mnoge druge sastojke. Na primjer, sulfat i klorid, ali i ugljični dioksid i kisik. Ovisno o tvrdoći i pH vrijednosti vode i ovisno o materijalu koji se koristi za cjevovode, ove tvari imaju korozivni učinak.

To može biti nezdravo - ne samo za cijevi za pitku vodu,jer korozija pogoduje rastu bakterija. Osim toga, cijevi od metala u nepovoljnim uvjetima teških metala u vodi.

JUDO pumpa za doziranje osigurava lijek.
OSLONITE SE NA
ISKUSTVO MILIJARDI IMPULSA DOZIRANJA

Određeni minerali dozirani u vodu za piće tvore čvrsto prianjajući zaštitni sloj na unutarnjoj stijenci cijevi. Ovaj sloj štiti metal od korozije. Ostali posebni minerali stabiliziraju kamenac. Oni sprječavaju otvrdnjavanje od taloženja i taloženja u cijevima i opremi.

1951. godine JUDO je na tržište lansirao prvu preciznu dozirnu jedinicu. To pionirsko postignuće i danas smatramo obvezom. S našim inovativnim sustavima doziranja za tehnologiju vode u domaćinstvima, kao i za tehničku opremu, danas smo postavili standarde u industriji. I planirajte to učiniti u budućnosti. Daljnjim širenjem prednosti naših proizvoda u pogledu tehnologije, kvalitete i upotrebljivosti.
Dozirne pumpe od JUDO - s iskustvom milijardi dozirnih impulsa.

KLIKOM NA SLIKU VIŠE O PROIZVODU!!!

DOZIRNE PUMPE ZA VODU  JUDO

Ciljanim dodavanjem određenih sredstava za doziranje može se utjecati na svojstva dostupne vode. 

Na primjer, moguće je stabilizirati graditelje tvrdoće, oblikovati zaštitne slojeve, vezati ugljični dioksid i kisik u vodi kotla, kao i ubiti klice i spriječiti stvaranje algi.

Jama, hrđa i smeđa voda u nezaštićenom objektu.

Stvaranje zaštitnog sloja i bistra voda JUDO

Zaštita od korozije

Rđava voda iz slavine Pomoću pumpe za doziranje JULIA i mineralnih otopina JUL moguće je zaustaviti ili značajno smanjiti koroziju.

Ovisno o materijalu cijevi - pocinčanoj čeličnoj ili bakrenoj cijevi - koriste se različite mineralne otopine JUL. Doziranje zaštite od korozije priznata je metoda koja djeluje u skladu s tehnološkim pravilima.

Doziranje za pocinčane čelične cijevi
Razne kombinacije mineralnih materijala pokazale su se učinkovitima za zaštitu od korozije u pocinčanim čeličnim cijevima. Brzo tvore posebno tvrde, čvrsto prianjajuće gornje slojeve. Interakcija učinaka različitih vrsta fosfata povećava antikorozivni učinak u srednje tvrdoj i tvrdoj vodi. Istodobno, učinak zaštite od korozije proširen je u velikim i razgranatim cijevnim mrežama. Silikati se koriste sami i u kombinaciji s fosfatima za zaštitu od korozije. Ovdje antikorozivni učinak djelomično proizlazi iz stvaranja čvrstog zaštitnog sloja uslijed reakcije s tvrdoćom vode, ali i iz samog silikata. Zaštita od korozije silikata također se proteže i na vodu s manjim rasponom tvrdoće. Uz to, korišteni alkalni silikati mogu djelomičnom neutralizacijom vezati slobodni, agresivni ugljični dioksid i tako također imati učinak inhibicije korozije. Zbog složenja iona teških metala, npr. Iona željeza i mangana, silikati mogu uzrokovati taloženje i stvaranjeSpriječiti "smeđu vodu" .

Sredstva za doziranje, posebno fosfati, često se gledaju kritički. Ovdje se zaboravlja da fosfati iz doze zaštite od korozije čine samo zanemarivo mali udio u ukupnom unosu fosfata u ljude. Naš život je neraskidivo povezan s fosfatima. Oni čine visok udio našeg metabolizma, a ponekad su sadržani u velikim količinama u mnogim namirnicama, na primjer u kruhu, kobasicama, prerađenom siru, ribi, jajima, mlijeku itd. Odrasla osoba dnevno unese oko 6000 mg fosfata. Količina apsorbiranog fosfata s tretiranom vodom za piće je oko 10 mg / dan.

Jama, hrđa i smeđa voda u nezaštićenom objektu. Stvaranje zaštitnog sloja i bistra voda.

Doziranje bakrenih
instalacija U instalacijama izrađenim od bakrenih cijevi, niske pH vrijednosti, poput onih koje se nalaze u privatnim vodovodima, dovode do povećanog sadržaja bakra u vodi za piće. Pravilnik o pitkoj vodi ograničava sadržaj bakra na 2 mg / litri. Kada se u instalaciji pitke vode koriste materijali koji sadrže bakar, očekuje se veća topljivost bakra, posebno pri pH vrijednostima ispod 7,4. Povišenje pH vrijednosti mineralnom otopinom JUL-C može spriječiti otapanje bakra. Ovdje se koriste razni alkalizirajući minerali. Posebne smjese omogućuju obradu čak i tvrdom vodom, bez taloženja komponenata tvrdoće.

Zakoni, pravilnici i standardi za zaštitu od korozije
Zaštita od korozije ima visok prioritet u zakonima, uredbama i standardima. Instalacije i oprema za pitku vodu velike vrijednosti trebaju biti zaštićeni. Ali ljudsko je zdravlje još važnije. Zakon o hrani i potrošačkoj robi i Pravilnik o pitkoj vodi izričito dopuštaju određene kombinacije minerala. Fosfati su dopušteni do 5 mg / l (mjereno kao P2O5), silikati do 15 mg / l (mjereno kao SiO2).

U DIN 1988 „Tehnička pravila za instalacije pitke vode” i DIN EN 12502 , „Korozija metalnih materijala” , pružiti informacije o praktičnoj zaštiti od korozije.

U Pravilniku o pitkoj vodi § 2, utvrđene su granične vrijednosti za metalne nečistoće poput željeza, bakra, cinka, koje također mogu nastati u postupcima korozije.

Dodavanjem minerala može se spriječiti pojava korozije povećanog sadržaja teških metala u vodi za piće.

doziranje

Zaštita od kamenca

Kalcificirana grijaća šipka Doziranje minerala pouzdano štiti od taloženja u bojlerima i u instalaciji. Kombinirani proizvodi mogu se istodobno koristiti u borbi protiv korozije.

Ako tvrdu vodu iz ekonomskih razloga ne biste trebali omekšati, možete spriječiti taloženje kamenca dodavanjem zaštite od vapna.

Doziranje ovdje djeluje prema takozvanom efektu praga (granična vrijednost). To znači da se stotinu puta veća količina tvrdoće može stabilizirati s najmanjim količinama fosfata. Stabilizacija tvrdoće ne odvija se kemijskom reakcijom, već taloženjem polifosfata na površini komponenata tvrdoće (metafosfatni lanci).

Norme za zaštitu od vapna DIN 1988, "Tehnička pravila za
instalacije pitke vode ", izražava se na sljedeći način na temu doziranja zaštite od vapna : "Doziranje polifosfata: Doziranje polifosfata sprječava stvaranje kamena."

TheTehničko pravilo "W512" omogućuje metodu za procjenu učinkovitosti sustava za obradu vode za smanjenje stvaranja kamenaca. Prema ovom postupku, između ostalog, ispitani su uređaji za doziranje minerala i utvrđena visoka učinkovitost na temperaturama do 80 ° C.

Za upotrebu minerala moraju se poštivati Zakon o hrani i potrošačkoj robi i Pravilnik o pitkoj vodi .Uređaj za kotlovsku vodu

JUDO služba za analizu vode Tvrdoća karbonata, otopljeni kisik i niske pH vrijednosti u vodi za piće dovode do stvaranja kamenaca i korozije u kotlu.
To dovodi do smanjenja performansi i, u nekim slučajevima, do značajne štete na sustavu grijanja. Troškovi koji tada nastaju nisu u vezi s troškovima ispravnog pročišćavanja kotlovske vode.

Uz obradu slatke vode na aparatima, odlučujuću ulogu ima i kondicioniranje napojne vode kotla. Koriste se za alkalizaciju (povećanje pH vrijednosti), vezivanje kisika i taloženje zaostale tvrdoće. U manjim sustavima grijanja tople vode koriste se i posebni inhibitori koji sprječavaju napad korozije na druge načine, npr. Stvaranjem zaštitnog filma na metalnim površinama. O primjeni i količinama doziranja treba razgovarati s nama prema potrebi.

U području sustava za grijanje tople vode do 100 ° C, VDI 2035 koristi se za projektiranje pročišćavanja vode u kotlu . Smjernice VdTÜV ili TRD primjenjuju se iznad 100 ° C.

Bili bismo sretni da za vas izvedemo odgovarajuće dizajne.Uređaj za klimatizaciju i hlađenje vode

Rashladni toranj Stvaranje kamenca, korozija i rast algi opetovano uzrokuju značajnu štetu na strojevima, sustavima za hlađenje i klimatizaciju ili dovode do nehigijenskih radnih uvjeta.

Kako bi spriječio ovu štetu, JUDO nudi različita sredstva za kondicioniranje s posebno koordiniranim aktivnim komponentama, uz aparaturu temeljenu pripremu vode (npr. Omekšavanje ili desalinizaciju), što je često bitno iz ekonomskih razloga, kao i desalinizaciju kruga automatskim desalinizacijom. Cilj je uglavnom stabilizirati zaostalu tvrdoću, inhibirati koroziju i raspršiti se u vodi kruga. Međutim, dezinfekcija biocidima u redovitim razmacima često je potrebna kod otvorenih rashladnih sustava. Prema potrebi s nama treba razgovarati o primjenama i sredstvima za doziranje.

U području otvorenih krugova hlađenja i uređaja za pranje zraka (ovlaživač u spreju), VDI 3803 koristi se za projektiranje pročišćavanja vode .

Mi bismo bili sretni da izvedemo odgovarajuće dizajne za Vas.

doziranje

leđa
Opće informacije